12 مرداد 1394 - 16:27
شناسه خبر: 2998
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران:
دولت، بازار را به سمت عرضه و تقاضا هدایت کند
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران گفت: زمانی که حقوق و دستمزد تعرفه گمرکی، مالیات بر ارزشافزوده و سوخت در فاز هدفمندی یارانهها گران میشود چطور انتظار دارید که قیمت کالاهای اساسی ثابت بماند.
به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از خبرگزاری موج، کاوه زرگران در نشست هیأت نمایندگان اتاق تهران با اعلام این مطلب خطاب به معاون اول ریاستجمهوری افزود: اقتصاد مقاومتی یعنی کاهش آسیبپذیری اقتصاد و همزمان به ظرفیت های درونی و فرصتهای بیرونی توجه کردن است. امروز ظرفیت درونی ما درگرو حفظ منابع آبی کشور بوده که دیگر توان بهرهکشی بیشتر از آن وجود ندارد.
وی اظهار داشت: بیگمان خودکفایی یک ضرورت است اما تبدیل کردن ذخایر آبی امروز به غلات و سیاست تعیین عوارض در برابر واردات این نوع محصولات اگرچه ممکن است در کوتاهمدت سیاست حمایتی محسوب شود اما در نگاهی بلندمدت اقتصاد مقاومتی نیست.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران بابیان این که واردات هر تن گندم یعنی ورود 2500 مترمکعب آب مجازی به کشور است، اظهار داشت: با توجه به آنکه در دولت دهم سیاست قیمتگذاری دستوری عدم بازدهی خود را نشان داده است، بیایید شجاعانه و بهدوراز سیاستهای تکراری این بار اقتصاد را به سمت اقتصادی آزاد و نظام عرضه و تقاضا حرکت دهیم.
زرگران ادامه داد: زمانی که حقوق و دستمزد تعرفه گمرکی، مالیات بر ارزشافزوده و سوخت در فاز هدفمندی یارانهها گران میشود چطور انتظار دارید که قیمت کالاهای اساسی ثابت بماند.
وی خاطرنشان کرد: ناکارآمدی نظام مالیاتی موجود بهویژه در بحث عدم نصب صندوق در خردهفروشیها و اجرای ناقص نظام مالیات بر ارزشافزوده سبب رکود صنایع شده، که نیازمند چارهاندیشی اساسی است.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: رسیدگی و تعیین تکلیف شرایط یک بام و دوهوای طرح انتزاع و تفکیک وظایف بخش کشاورزی از وزارت صنعت ازجمله مواردی است که به حال خود رهاشده و نیازمند رسیدگی است.
زرگران در پایان گفت: از مرد بزرگی مانند آقای جهانگیری انتظار میرود که با تجربیاتی که دارد صنعت کشاورزی و غذا را بهعنوان تأمینکننده امنیت غذایی کشور حمایت کرده و از بخشی نگری های موجود در اقتصاد کشور جلوگیری کند.